Nieuws

 

logo BINWat is het Buurt Informatie Netwerk (BIN)?
Het Buurt Informatie Netwerk is een samenwerkingsverband tussen inwoners, politie en de gemeente om de veiligheid in Boxtel te verbeteren. BIN-leden delen op een eenvoudige manier informatie met elkaar over misdrijven, verdachte situaties of bewegingen in de buurt. Zo werken we samen aan een fijne en veilige leefomgeving.

Word ook BIN-lid!
BIN-lid worden is heel eenvoudig. Ga naar www.binboxtel.nl en meldt u aan.

 

Training Natuurbeleving met WoonWijs-Boxtel

Voor familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals.
Genieten van de natuur ook voor mensen met een beperking! Nagenoeg iedereen knapt op van een bezoekje aan de natuur. Dat geldt voor jong en oud. Toch zijn er groepen mensen die nauwelijks in de natuur komen. Dat geldt onder meer voor mensen met dementie of een vergelijkbare beperking. Juist vanwege die beperking zijn zij afhankelijk van anderen die hen mee naar buiten nemen. Vanuit WoonWijs en  het project Dementievriendelijke Gemeenten samen met Het Bewaarde Land organiseren wij een training Natuurbeleving. Deze training is bedoeld voor iedereen die omgaat met mensen met dementie of mensen met een andere beperking.

Download folder voor meer informatie!

 

Babbeltruc

Beroving door een 'babbeltruc' komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen.

Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen bebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld.
dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt.

lees meer

 

Onderzoek naar nieuwe vorm burgerparticipatie

INBOX heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering van 16 februari jl. een voorstel gedaan om een onderzoek te laten uitvoeren voor de haalbaarheid van "RIGHT TO CHALLENGE". Right to challenge houdt in dat bewoners en maatschappelijke organisaties meer te zeggen willen krijgen over o.a.:

  • lokale voorzieningen voor zorg en welzijn
  • de leefbaarheid en het onderhoud van de directe leefomgeving

Bewoners en organisaties kunnen nu zelf het initiatief nemen om een dienst uit te voeren, als zij vinden dat het beter/anders moet

LEES MEER

 

Wijkplein een stap dichterbij

Op 7 oktober jl. heeft de stuurgroep Zorgzaam Boxtel het besluit genomen en daaraan de financiële middelen verbonden, om door te gaan met de ontwikkeling van een digitaal wijkplein. Om het initiatief te laten slagen zijn een aantal wijkbewoners nodig die zich inzetten om buurt verbinder te worden.

Heb je interesse, dan kun je je melden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

lees meer